poniedziałek, 27 maja 2013

Zupa meksykańska z wołowiną

Zupa meksykańska prosto z krainy deszczowców 
Prosta i szybka w przygotowaniu, smakująca zas wysmienicie 

  1. Mrożonkę zalewam w garnku ok 1.5 litrem wody, wkruszam kostki rosołowe i zaczynam gotować pod przykryciem.
  2. Mięso przyrumieniam na patelni, lekko solę, dorzucam posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę.
  3. Podsmażone mięso dorzucam do garnka, gotuję na niedużym ogniu pod przykryciem ok 10min
  4. Gdy warzywa są już miękkie dodaję przecier, gotuję jeszcze ok 5min, dodaję soli i odrobinę pieprzu
  5. Podaję ze świeżą bułeczką i jem ze smakiem

Szczególnie polecam na chłodne zimowe wieczory! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz