poniedziałek, 27 maja 2013

Dorsz duszony z warzywami po portugalsku

  • rozgrzewamy oliwę w garnku
  • wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę
  • podsmażamy 20 sekund ciągle mieszając
  • następnie dodajemy do cebuli pomidory pokrojone w kosteczkę i znów podsmażamy 20 sekund ciągle mieszając
  • następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i ponownie podsmażamy 20 sekund 
  • po tym czasie dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki, skruszone liście laurowe, przeciśnięty czosnek i wino
  • mieszamy i gotujemy na małym ogniu 2-3 minuty
  • doprawiamy warzywa oregano, pieprzem i solą
  • do warzyw wkładamy kawałki ryby i delikatnie mieszamy
  • doprowadzamy ponownie do wrzenia
  • przykrywamy i dusimy na małym ogniu ok. 30 minut
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz