niedziela, 26 maja 2013

Parówki w sosie pomidorowym

Parówki w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:
  • 0,5 kg parówek cienkich,
  • 1-2 sztuki cebuli,
  • 50 gram margaryny,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 250 ml przecieru pomidorowego,
  • Sól,
  • pieprz,
  • przyprawa do dań Kucharek,
  • 50 ml śmietanki
  • Parówki w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:
    Margarynę roztapiamy w głębszej patelni i na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy obraną i drobno posiekaną cebulę. Cienkie parówki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań Kucharek. Mieszamy. Przecier pomidorowy wlewamy do podsmażonych parówek i mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy do smaku jeżeli trzeba jeszcze je doprawić. Całość doprowadzamy do wrzenia. Tak przyrządzone parówki podaję z duszonymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz