- 0,5 kg parówek cienkich,
- 1-2 sztuki cebuli,
- 50 gram margaryny,
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 250 ml przecieru pomidorowego,
- Sól,
- pieprz,
- przyprawa do dań Kucharek,
- 50 ml śmietanki
- Parówki w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:Margarynę roztapiamy w głębszej patelni i na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy obraną i drobno posiekaną cebulę. Cienkie parówki kroimy w plasterki i dodajemy do podsmażonej cebuli. Całość podsmażamy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do dań Kucharek. Mieszamy. Przecier pomidorowy wlewamy do podsmażonych parówek i mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy do smaku jeżeli trzeba jeszcze je doprawić. Całość doprowadzamy do wrzenia. Tak przyrządzone parówki podaję z duszonymi ziemniakami.
Witajcie. Właśnie tutaj będziecie mogli znaleźć wiele cennych recenzji na temat filmów. Każdy znajdzie coś dla siebie z dziedziny muzyki klubowe, chemii,a nawet coś od kuchni :) Pozdrawiam Joanna :)
niedziela, 26 maja 2013
Parówki w sosie pomidorowym
Parówki w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz